Account
Logo
Zoeken
7 °C

ONT heeft de wind mee in Anjum

za 25 maart 2023, 19.40 uur

EANJUM - De editie Anjum-ONT van zaterdagmiddag zal niet lang in de herinnering van de aanwezige toeschouwers blijven. Daarvoor gebeurde er te weinig op ’t Kolkenfjild te Anjum. De 122 hondstrouwe supporters hadden de elementen getrotseerd en waren vol verwachting.

Zou het Anjum lukken om ook dit seizoen ONT met lege handen huiswaarts te sturen? "Anjum uit", is altijd lastig voor de formatie van trainer Tjerk Koops. Zou het dit keer wel lukken om de drie punten over de Centrale As naar het clubhuis in Opeinde te brengen?

Weinig te beleven.

De harde wind was spelbreker deze middag. Goed voetbal was niet of nauwelijks mogelijk. De inzet van beide teams , om met een goed resultaat deze wedstrijd te eindigen, was er zeker. Echter voor de beide doelen viel niet of nauwelijks iets te beleven.

Voordat ONT halverwege de eerste helft de leiding nam waren er wel geteld twee acties vermeldenswaardig. Zo schoot Janco van der Veen namens de gasten van afstand op het Anjumer doel. Datzelfde deed Johan Sipma voor de thuisclub. Gejuicht werd er niet.

ONT komt gelukkig op 0-1

Net voor het verstrijken van het half uur werd de wedstrijd opengebroken door de openingstreffer van Hielke Knippels. Zijn inzet werd tot tweemaal toe van richting veranderd, waardoor keeper Lieuwe van Dijk onmogelijk de bal voor de doellijn onschadelijk kon maken.

Anjum probeerde nog voor rust langszij te komen, echter keeper Hidde Ament redde bekwaam op een inzet van Johan Sipma, terwijl dezelfde doelman op slag van rust de kopbal van Sijtse Koree naast zag gaan.

ONT straft foutje af en scoort 0-2

Met een 0-1 tussenstand is er nog van alles mogelijk. Echter ook de tweede helft van deze sportieve ontmoeting leverde weinig hachelijke situaties op van één van beide doelen. Na ruim een kwartier spelen werd uiteindelijk de wedstrijd in het slot gegooid. Het was invaller Marten Folkersma die na een mooie aanval over de rechterflank de toegestane rebound van keeper van Dijk doeltreffend afrondde.

De wedstrijd was beslist. Hoewel Anjum via Arjen Schregardus, Rikus van der Meulen en Wiebe Dijkstra nog dichtbij een eretreffer was, scoorde ONT in de dying seconds van de wedstrijd de derde treffer. Noël Mulder zorgde na andermaal een mooie aanval voor de 0-3 eindstand.

Conclusie.

Anjum kwam beter voor de dag dan een week eerder in de uitwedstrijd tegen Berlikum. Aanknopingspunten voldoende om zaterdag a.s. de strijd aan te gaan tegen SC Twijzel. Lukt het de withemden om drie punten bij te schrijven aan het totaal van twintig? Aanvang van deze ontmoeting op het eigen Kolkenfjild te Anjum is om 14.30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!