Account
Logo
Zoeken
4.6 °C
Niet goed voor de dieren gezorgd: werkstraf en voorwaardelijke boete

Niet goed voor de dieren gezorgd: werkstraf en voorwaardelijke boete

di 21 maart 2023, 16.50 uur

LEEUWARDEN - Een 40-jarige inwoner uit Ravenswoud is dinsdag door de economische politierechter veroordeeld tot een werkstraf omdat de dieren die werden gehouden op zijn locatie in Appelscha niet goed werden verzorgd.

Hokken vervuild

Bij een controle op 4 februari 2020 op de locatie in Appelscha bleek dat er sprake was van achterstallig onderhoud van de hoeven van paarden, pony’s en ezels. Ook waren de hokken vervuild en hadden de dieren onvoldoende voer en water.

De verdachte betoogde dat het niet zijn dieren waren. Hij had tegen de echte eigenaar gezegd dat die zijn dieren op moest halen.

Medeverantwoordelijk

"Maar dat deed hij niet", aldus de verdachte. De rechter legde uit dat de man misschien niet de eigenaar was, maar wel de houder en de verzorger. Hij was dus medeverantwoordelijk.

De man heeft alle dieren weg moeten doen, hij heeft thuis alleen nog een paar ezels staan. De officier van justitie had hem eerder al buiten de rechter om een voorstel gedaan: hij kon een rechtszaak voorkomen door een boete van 300 euro en een werkstraf van 60 uur te accepteren.

Verdachte ging niet akkoord met voorstel officier

Daar was de verdachte niet mee akkoord gegaan. De rechter hield rekening met de omstandigheden en de ouderdom van de zaak en legde een lagere straf op. De man kreeg een werkstraf van 30 uur plus 30 uur voorwaardelijk, plus een voorwaardelijke boete van 300 euro. Dat was ook wat de officier van justitie had geëist.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslidregionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport overregionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum