Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Vogelzang 'schrikt' van agenten met getrokken wapens
Ingezonden foto

Vogelzang 'schrikt' van agenten met getrokken wapens

vr 3 maart 2023, 15.45 regionaal

DRACHTEN - Bewoners van de Vogelzang in Drachten schrokken zich vrijdagmiddag een hoedje. Vanuit het niets stonden er meerdere politievoertuigen in de straat en werden er door agenten met getrokken wapens verdachten aangehouden. Ook zou er een vrouw met een 'nep politieuniform' zijn opgepakt.

Het bleek uiteindelijk te gaan om een oefening, zo laat de politie WâldNet weten. Er werd specifiek getraind op de zogenaamde benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV).

"Dit is een uitpraat-procedure en dat gebeurt met gerichte wapens. Een verdachte wordt dan bijvoorbeeld uit een auto gepraat na een hoop waarschuwingen. Dat is vrijdag op verschillende plekken gedaan in Drachten." zegt politiewoordvoerder Matthijs van Houten.

Meerdere inwoners van Drachten deden melding bij WâldNet en inmiddels is iedereen gerustgesteld en op de hoogte van het feit dat het om een oefening ging.

Het nep uniform bleek dus achteraf een echt uniform te zijn. Mogelijk droeg de 'verdachte' deze in het kader van de oefening.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!