Account
Logo
Zoeken
13.3 °C
Optocht Koningsdag Beetsterzwaag gaat dit jaar door
© WâldNet

Optocht Koningsdag Beetsterzwaag gaat dit jaar door

di 21 februari 2023, 13.01 regionaal

BEETSTERZWAAG - Op donderdag 27 april 2023 is het weer zover, de viering van Koningsdag. Ook Doarpsrounte Beetsterzwaag Olterterp heeft op deze dag weer een mooi programma uitgedacht om samen met haar inwoners en toeschouwers Koningsdag te vieren.

Zoals ieder jaar, maakt ook dit jaar een praalwagen optocht weer deel uit van het programma. Alleen dit jaar wel met meer regels en eisen dan de voorgaande jaren. De organisaties worden opgescheept met enorme kosten voor de verzekering van de wagens.

Doarpsrounte Beetsterzwaag Olterterp heeft daarom ook voor de deelnemers aan de optocht een aantal aanvullende eisen gesteld. Deelnemers die een gemotoriseerd voertuig als praalwagen hebben of de praalwagen laten voortbewegen door middel van een gemotoriseerd voertuig zijn verplicht een Praalwagenverzekering (lees hier meer) af te sluiten.

Daarnaast zijn zij verplicht zich te confirmeren aan de eisen die de verzekeraar aan het afsluiten van de Praalwagenverzekering heeft verbonden. Zonder deze verzekering, en de eisen die hieraan verbonden zijn, is meedoen aan de optocht niet mogelijk.

Om het voor alle deelnemers financieel mogelijk te maken om mee te doen aan de optocht, biedt Doarpsrounte Beetsterzwaag Olterterp een financiële compensatie. Inmiddels hebben de eerste enthousiaste wagenbouwers zich al aangemeld voor de komende editie. Op deze manier hoopt de organisatie ook in 2023 weer een succesvolle Koningsdag met elkaar te organiseren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws