Account
Logo
Zoeken
14.2 °C
Plezier tijdens 13e Jelmer Kooistra g-zaalvoetbaltoernooi
Foto: Tibbesma Fotografie

Plezier tijdens 13e Jelmer Kooistra g-zaalvoetbaltoernooi

di 31 januari 2023, 11.32 uur

DRACHTEN - De 25 spelers en speelsters van Dol Fijn trainen elke donderdag van 17:00 – 18:00 in het Sportcentrum Drachten. Er wordt dan met veel plezier getraind in verschillende groepen, zodat iedereen op zijn/haar niveau kan trainen. Naast het sportief bezig zijn, is hier het sociale contact van groot belang. Door de Coronapandemie vonden er de afgelopen jaren geen toernooien plaats, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk dan weer zover. De voetballers keken er dan ook al wekenlang naar uit.

Het Sportcentrum Drachten was het strijdtoneel van het 13e Jelmer Kooistra g-zaalvoetbaltoernooi, voorheen het Hart in Friesland toernooi.
Er namen 16 teams deel, die in de verschillende poules vol enthousiasme streden voor de eerste prijzen. Bij de laagste teams staat plezier en sportiviteit voorop. Zo is een speler meer of minder in een team geen probleem. Er wordt soms zelfs gejuicht bij een goal van de tegenstander. Hierbij geldt de olympische gedacht: meedoen is belangrijker dan winnen. Bij het hoogste teams gaat het er fanatieker aan toe. Daar wordt voor elke meter gestreden en telt vaak alleen de winst en lijkt het soms net of het een Champions League finale is.

Naast 3 teams van Dol Fijn namen er ook 3 teams van het g-voetbal van vv Drachten deel. Ondanks dat niet 1 van de Drachtster teams een eerste prijs wist te behalen, was het een geslaagd toernooi. Alle teams ontvingen een wedstrijdbal en alle deelnemers kregen een leuk aandenken aan het toernooi. Het toernooi werd financieel mogelijk gemaakt door Kringloopwinkel Hart in Friesland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws










regionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg