Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
Smallingerland nog druk met energiesteun

Smallingerland nog druk met energiesteun

wo 25 januari 2023, 12.10 uur

DRACHTEN - Smallingerland werkt hard aan het toekennen van subsidies aan instellingen, die door de inflatie, energiekosten, verplichte loonstijgingen en andere maatschappelijke effecten in financiële moeilijkheden komen. Niet alleen met de grote gesubsidieerde instellingen als de bibliotheek, MOS en Carins is gepraat, maar ook met bestuurders van onder andere sportclubs, dorpshuizen en wijkcentra.

"We kunnen niet volledig compenseren", waarschuwde wethouder Sipke Hoekstra in zijn reactie op vragen PvdA-raadslid Zahraa Al-Daaraj. Voor de gesubsidieerde instellingen is 350.000 euro beschikbaar, voor de overige organisaties 50.000 euro. De eerste gespreksronde met alle betrokkenen is geweest. "Daaruit is nog geen eenduidig beeld gekomen. Dat moeten we nog nader bekijken. We hebben ook nog niet alle gegevens", aldus Hoekstra. Hij wees op het feit dat het rijk ook nog met extra geld over de brug komt.

Zodra er meer duidelijk is, komt het college van burgemeester en wethouders met een voorstel naar de gemeenteraad om het beschikbare geld te verdelen. Wethouder Hoekstra: "We willen iedereen graag op weg helpen, maar ook naar structurele oplossingen zoeken, zodat we er niet elk jaar geld achteraan hoeven te dragen." Het evenement Simmerdeis wordt ook in het rijtje meegenomen.

Het voorstel wordt voor de behandeling van de Kadernota op dinsdag 11 juli 2023 meegenomen. Daarin wordt ook de indexering van de subsidies van de grote instellingen in meegenomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!