Logo
Zoeken
Zoeken
4.4 °C

Ljussens oppermachtig in Dorpenpartij 2023

zo 22 januari 2023 11.08 uur

HOLWERT - In de zaal van Holwert werd zaterdag de jaarlijkse dorpenpartij verkaatst, deze werd georganiseerd door de klassementencomissie van de Kaatsfederatie Dongeradeel.

Dit jaar waren gelukkig de dames ook weer van de partij. Mooi om te zien was dat Dokkum ook met een partuur was gekomen. De dames van Dokkum konden het helaas net niet bolwerken tegen de sterke parturen van Eanjum en Ljussens.

De finale ging tussen Eanjum en Ljussens dit was een prachtige strijd waar uiteindelijk de jonge dames van Eanjum het net niet konden winnen van de dames van Ljussens. Ljussens won met 5-4.

Bij de heren waren er 5 dorpen vertegenwoordigd. Er werd gestreden volgens het belgisch systeem om geen 4 keer te hoeven kaatsen wat voor de meesten ietst te veel van het goede is op moment. Brantgum, Rinsumageest en Dokkum hadden te weinig punten om door te gaan naar de finale, de beide parturen van Morra-Ljussens waren te sterk deze middag.

De strijd in de finale ging dus tussen Ljussens 1 en Ljussens 2. Het was een spannende finale waar het zeer ervaren partuur onder leiding van Wiebe Westra van Ljussens 1 wist te winnen met 5-4.

De prachtige prijzen werden ook dit jaar weer aangeboden door Douwe Wierstra van Restaurant Land en Zeezicht.

Uitslagen:
1e Prijs Damens
Ljussens: Mynke Hoekstra, Jeannet Dijkstra, Petra Feenstra

1e Prijs Heren
Ljussens 1: Wiebe Westra, Oane Westra, Gerben Hein Wijtsma.

2e Prijs Heren
Ljussens 2: Jan Berend Sipma, Tjerk Holwerda, Jelle Jaap Stiemsma.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....