Account
Logo
Zoeken
7.3 °C

Een impressie van de entree van het politiebureau

Drachtster politiebureau wordt uitgebreid voor meer agenten

ma 16 januari 2023, 17.00 uur

DRACHTEN - Het politiebureau aan het Moleneind ZZ in Drachten wordt in 2023 flink verbouwd. Het gaat onder meer om een herindeling van alle bestaande ruimtes.

Het was alweer 15 jaar geleden toen het politiebureau een grondige verbouwing onderging. Er werd toen een groot gedeelte bijgebouwd en de bouw startte in mei 2005. Op 12 oktober 2007 werd het bureau destijds officieel geopend door fierljepper Bart Helmholt.

Op de binnenplaats wordt de huidige parkeergarage uitgebouwd en komen nieuwe carports. De bouw start in het voorjaar van 2023 en de ambitie is dat het grootste deel van de werkzaamheden in het voorjaar van 2024 zijn afgerond.

Op dit moment wordt het pand onder meer gebruikt door basisteam Oost-Fryslân en de recherche. Deze teams blijven gebruik maken van het pand, ook tijdens de verbouwing. De publieksfunctie van het gebouw blijft. Dat betekent dat het bureau open is en blijft voor bezoekers, ook zonder afspraak.

Grondige interne verbouwing

Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, verhuizen Team Verkeer (afdeling Infrastructuur) en een team van de Dienst Regionale Informatieorganisatie (DRIO) naar het Moleneind. Om ruimte te maken voor de komst van deze teams krijgt het bureau een volledig nieuwe indeling aan de binnenzijde en wordt er grondig verbouwd.

In het pand worden voor de diverse afdelingen verschillende werk- en ontmoetingsplekken gerealiseerd. De verhuizing zal in fases gaan. De eerste teams verhuizen in 2024, het laatste team verhuist in 2027.

Van energielabel D naar A+++

Het pand wordt ook duurzaam. Zo krijgt het gebouw zonnepanelen, komt er led-verlichting en wordt glas vervangen. De Nationale Politie heeft als doel om in 2030 60% minder CO2 uit te stoten. Het is de ambitie om volledig energieneutraal te zijn in 2050. In de huidige staat heeft het pand energielabel D. Door de verbouwing wordt een sprong gemaakt naar A+++. In 2027 moet het pand volledig gasloos zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha


regionaal nieuws

Dronken Burgumer van de weg gehaald door politie

Dronken Burgumer van de weg gehaald door politieregionaal nieuws

Automobilisten gestrand na 'foute' tankbeurt

Automobilisten gestrand na 'foute' tankbeurt