Account
Logo
Zoeken
13.1 °C
Di-rect, Davina Michelle en Goldband op Oerrock
Foto: Oerrock

Di-rect, Davina Michelle en Goldband op Oerrock

za 7 januari 2023, 9.35 uur

URETERP - Het programma van de 22ste editie van Oerrock is bekend. Meer dan dertig bands en artiesten komen de festivalgangers vermaken met op Hemelvaartsdag Di-rect, Davina Michelle en Goldband als meest opvallende namen. UB40 is de eerste grote buitenlandse act op de donderdag.

Met Di-Rect en Davina Michelle haalt Oerrock op de openingsdag twee grote namen binnen. De Haagse groep Goldband is momenteel razend populair bij de jongere muziekliefhebber. Ook met de eerste grote internationale act, de reggae en popformatie UB40, is de organisatie in zijn nopjes. UB40, bekend van hits als 'Red, Red Wine en 'I got You Babe’, komt met de originele zanger Ali Campbell naar Ureterp.

Daarnaast staan op Hemelvaartsdag Son Mieux, bekend hun grote hit Multicolor, Nielson, Navarone, The Vices, Flemming, The Paceshifters en Sloper op de bühne. Het optreden van Sloper, de band de drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger), belooft speciaal te worden, aldus festivalvoorzitter Sietze Boonstra. De avond wordt afgesloten met een oude bekende, de feestband The Dirty Daddies.

De tweede dag, vrijdag 19 mei, begint traditioneel met optredens voor de jongste jeugd. De kleintjes krijgen optredens voorgeschoteld van KIDS DJ en CH!PZ. Tijdens het vervolg van de avond komt een afwisselend muziekaanbod voorbij met optredens van: Jick Munro, Snelle, Drukwerk, Ramkot, Miss Montreal, HillBilly Moonshiners, Blazuh en Chef’Special. "Een topprogramma," denkt Jorryt Taekema.

De slotavond op zaterdag is zoals gebruikelijk ingeruimd voor tributebands. Er zijn 'make-overs’ van Status Quo, Elvis, The Police, Taylor Swift, Bryan Adams, Mumford & Sons, André Hazes, Bruce Springsteen en Foo Fighters. Een prima aanbod, denkt Boonstra, die verwacht dat Martijn Fischer als Hazes zeker in de smaak zal vallen bij jong en oud.

Omdat grote Nederlandse bands als Golden Earring, Kensington, De Dijk en Doe Maar gestopt zijn, moest er voor de programmering meer gepuzzeld worden door het bestuur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autokwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden


regionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole