Account
Logo
Zoeken
Zoeken
10.2 °C

© WâldNet

Nieuwe parkeerplekken voor De Naturij Drachten

wo 21 december 2022 15.15 uur

DRACHTEN - Met de aanleg van 24 parkeerplaatsen vlak naast de nieuwbouwwijk Morra kan kinderboerderij De Naturij in Drachten voorlopig vooruit. De 170.000 bezoekers, die er jaarlijks komen, zorgen tussen de tien en vijftien dagen in het jaar voor grote drukte. Auto’s staan dan lukraak op de Oude Slingeweg geparkeerd. Eigenlijk zouden er ook nog andere parkeerplekken en ruimte voor touringcares moeten komen.

Met deze wens kwam Barend Potjer van De Naturij dinsdagavond naar de vergadering van de Ronde Tafel in Smallingerland., Hij deed zijn oproep bij de behandeling van het nieuwe bestemmingsplan Morra, waarmee de bouw van woningen voor vooral doorstromers, ouderen en nieuwe inwoners mogelijk wordt gemaakt.

Barend Potjes wil voorkomen dat automobilisten worden bekeurd, net zoals vorig jaar tijdens een hoogtijdag dreigde te gebeuren. Alleen met tussenkomst van de verantwoordelijk wethouder kon toen worden voorkomen dat 25 automobilisten een boete kregen, omdat ze op de Oude Slingeweg stonden geparkeerd.

Op vragen van raadsleden antwoordde Potjer dat hij met de gemeente in overleg is over een oplossing voor de andere parkeerproblemen. "Ik heb met drie verschillende ambtenaren gesproken. Daar wordt aan gewerkt."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....