Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Jansma Drachten vraagt faillissement aan

Jansma Drachten vraagt faillissement aan

di 13 december 2022, 12.25 uur

DRACHTEN - Jansma Drachten aan de Bolder in Drachten heeft deze week het faillissement aangevraagd. Het werk aan de zuidelijke ringweg in de stad Groningen is de oorzaak van het faillissement.

Volgens RTV Noord waren "de aanzienlijke verliezen in het project niet meer te dragen" voor Jansma Drachten. De Ringweg Zuid heeft volgens de Leeuwarder Courant al een verlies van 200 miljoen euro, Jansma Drachten heeft een belang van 5% in het consortium dat het werk uitvoert.

102 jaar oud

Het bedrijf vierde in 2020 haar 100-jarige bestaan. In dat jaar was het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met zo'n 100 medewerkers die zich samen inzetten voor grond- weg- en waterbouwkundige werken en milieuwerken in Noord-Nederland.

Een groot landelijk bedrijf had interesse maar deze overname is niet gelukt. "Afgelopen week is getracht een faillissement nog te voorkomen. Spijtig genoeg hebben deze pogingen, ondanks inspanningen van meerdere partijen, niet tot een overname van de activiteiten van Jansma Drachten geleid", meldt Jansma Drachten.

Het bedrijf hoopt dat er alsnog voor het einde van het jaar een doorstart komt, zo liet directeur George Kempenaar weten aan Omrop Fryslân.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden