Account
Logo
Zoeken
7.2 °C
Foto: Jacob van Essen | van links naar rechts Carlo Segers, Alice Müller en Remco Meijerink. Samen vormen zij straks het nieuwe College van Bestuur van Firda.

Friesland College en ROC Friese Poort samen verder als Firda

do 1 december 2022, 13.05 uur

DRACHTEN - Vanaf 1 augustus 2023 gaan ROC Friese Poort en het Friesland College samen verder als Firda. Dat is donderdag op feestelijke wijze bekendgemaakt. De naam Firda is afgeleid van het Scandinavische woord voor \'vieren’ en is het resultaat van een uitgebreide zoektocht, waaraan medewerkers en studenten van beide scholen hebben deelgenomen.

Verbinding

"Wat voor mens je wilt zijn, is minstens zo belangrijk als het vak dat je uitoefent." Remco Meijerink, voorzitter van het College van Bestuur, is ervan overtuigd dat Firda veel aandacht moet hebben voor persoonlijke ontwikkeling, door studenten te verbinden met de wereld om hen heen. Die wereld wordt duurzamer, inclusiever en diverser. Dat vraagt om andere vaardigheden. "Bij Firda stellen we studenten dan ook in staat om veel meer te leren dan een vak alleen. We verbinden studenten met elkaar en met de regio. Om met elkaar te leren, maar vooral ook om van elkaar te leren."

Slagen in je vak én in je leven

Wat echt waardevol is, wordt niet alleen bepaald door geld. Alice Muller, lid van het College van Bestuur: "Daarom zoeken we, in ons persoonlijk leven én ons werk, naar betekenisvolle relaties. Door jouw eigen wereld beter te maken, maak je de wereld om je heen beter." Zo draagt Firda bij aan de regio, en draagt de regio bij aan Firda.

Firda

In het afgelopen jaar gingen medewerkers en studenten van beide scholen met externe bureaus Skriptor Zigila (naamgeving) en adviesbureau Total Design (merk en design) op zoek naar een passende nieuwe naam. Gezocht werd naar een naam die past bij de ambities, met een noordelijke klank voor de school in Friesland en Noordelijk Flevoland. Ook moest de naam kort en krachtig zijn. En bovendien: een woord dat een beeld oproept dat je samen vorm kunt geven. Dat alle ruimte biedt om zo’n naam zelf van inhoud te voorzien en er een begrip van te maken.

De keuze viel op Firda. De naam klinkt eerst abstract. "Maar door de klank geeft Firda direct een positief en goed gevoel", aldus Remco Meijerink. "Stevig en nuchter, maar ook opgewekt."

Firda is afgeleid van het Zweedse woord voor \'vieren’. "Bij Firda vieren we de verbinding. Wij verbinden ons graag met de omgeving." Ambitie is om zoveel mogelijk mensen in Friesland en Noordelijk Flevoland verder op weg te helpen naar een brede welvaart, waarin economische voorspoed en welzijn hand in hand gaan.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha
regionaal nieuws

Automobilist botst tegen vangrail op A7

Automobilist botst tegen vangrail op A7