Account
Logo
Zoeken
13 °C
KNRM in actie voor vissersboot in problemen op het Rif
© Jochem Wiersma

KNRM in actie voor vissersboot in problemen op het Rif

wo 16 november 2022, 0.50 uur

NES (AMELAND) - Dinsdagavond is een vissersboot in de problemen gekomen toen deze vastliep op het Rif tussen Ameland en Schiermonnikoog en daarna water maakte.

Rond 23.00 uur riep de schipper, die als enige aan boord was, de hulp in van de Nederlandse Kustwacht, die vervolgens de reddingboten van Schiermonnikoog en Lauwersoog alarmeerden.

Een vliegtuig van de Kustwacht die in de buurt vloog was als eerste ter plaatse en kon vanuit de lucht de situatie schetsen. Ze zagen dat de boot aan één kant overhelde met de netten in het water en dat de boot op het Rif lag.

De inmiddels ter plaatse gekomen reddingboten en een maritieme berger zetten personeel en diverse pompen over en begonnen het ruim, waar zo’n anderhalve meter water in stond, leeg te pompen.

Nadat er een afsluiter op de vissersboot was dichtgedraaid kwam er geen water meer naar binnen en zakte het water in het ruim vrij snel. Daarop kon de schipper de motor weer starten en werden de netten binnen gehaald.

Nadat de vissersboot van de zandplaat was getrokken, kon de boot om kwart voor één op eigen kracht naar de haven van Lauwersoog varen. Ter ondersteuning van de schipper gingen er twee man de KNRM mee aan boord voor de reis naar Lauwersoog.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden

regionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole