Logo
Zoeken
Zoeken
-0.9 °C

© WâldNet |  Foto: Facebook Nierstichting

Collectanten halen meer dan 10.000 euro op in Drachten

zo 06 november 2022 14.39 uur

DRACHTEN - Eind september gingen de collectanten van de Nierstichting van deur naar deur om geld op te halen. In heel Nederland waren dit ruim 40.000 vrijwilligers. Ook in Drachten gingen collectanten de straat op. In totaal werd er €10.382 opgehaald.

De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting”, benadrukt Tom Manse, collecte coördinator in Drachten. ” Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun en zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”

Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten en drinken wat ze willen, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te leven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later.”

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....