Account
Logo
Zoeken
22.2 °C
Drie buurtinitiatieven krijgen geld uit fonds ‘It is oan jo’
© WâldNet

Drie buurtinitiatieven krijgen geld uit fonds ‘It is oan jo’

ma 31 oktober 2022, 10.45 regionaal

DAMWALD - Voor de tweede keer dit jaar stelde gemeente Dantumadiel het fonds 'It is oan jo’ open voor initiatieven van buurten, dorpen en andere groepen inwoners. De gemeente keert dit keer twaalfduizend euro uit om kleine leefbaarheidsinitiatieven te ondersteunen.

De speeltuinvereniging van Aernsmastrjitte in Damwâld krijgt 2000 euro. De vereniging wil de bijdrage gebruiken voor twee nieuwe speeltoestellen.

Buurtvereniging Lans de Toer uit Rinsumageest en Stichting Brede School De Westereen ontvangen beide 5000 euro. De buurtvereniging wil de straat (Juckemawei/Wite wei/de Tjeardawei) groener en veiliger maken. Zij gaat het geld gebruiken voor plantenbakken, bomen en beplanting.

Stichting Brede School uit de Westereen besteedt het bedrag aan het inrichten van het dorpsplein bij M.F.A. de Hege Seis. De stichting probeert via verschillende subsidies, activiteiten en bedrijven geld op te halen om hun plannen uit te voeren. Het plein moet \'speel- en natuurrijker' worden en een ontmoetingsplek voor alle Westereenders. Bij het project betrekken de initiatiefnemers de leerlingen van de school, jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen later ook een rol bij het onderhouden van het terrein.

Eerder dit jaar kregen al zeven andere initiatieven geld uit het fonds. De gemeenteraad verhoogde eenmalig de subsidiepot voor 2022 met bijna 25.000 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws