Account
Logo
Zoeken
16 °C
Ureterper sluit zich smoordronken op in auto
© WâldNet

Ureterper sluit zich smoordronken op in auto

do 20 oktober 2022, 16.10 uur

LEEUWARDEN - Een avondje stappen eindigde voor een 44-jarige Ureterper op 17 november 2019 heel anders dan gedacht. Hij zou bij een vriend blijven slapen in Drachten, vlak bij uitgaansgebied de Kaden. "Ik kwam smoordronken uit Champino ofzo. Ik ben naar die vriend van mij gelopen en ik pakte nog even shag uit mijn auto. Op een of andere manier ging de auto op slot en kon ik er niet meer uitkomen. Ik raakte in paniek." zo vertelde hij donderdag bij de politierechter.

Zelfs politie gebeld

De verdachte heeft volgens eigen zeggen uit alle macht geprobeerd om er uit te komen. Hij heeft op de ramen geslagen en zelfs de politie gebeld. "Ik heb volgens mij wel 10 keer gebeld, maar ik hoorde niks. Toen ben ik maar naar Ureterp gereden." Later verklaarde de verdachte dat hij naar een bekende was gereden waarvan hij wist dat die vroeg wakker was. In de hoop dat deze bekende hem kon bevrijden uit zijn auto.

Auto verkocht

Inmiddels heeft hij de auto weggedaan, hij was boos op de auto. "De auto had een of andere optie dat 'ie zichzelf helemaal op slot kon zetten". Dat wou hij niet meer. Inmiddels heeft de man wel een andere auto. Wel zei de verdachte: "Ik ben nogal druk, dus als het weer zou gebeuren dan zou ik het denk ik weer doen."

630 µg/l

Toen de politie de man 's ochtends vroeg in zijn woonplaats staande hield, kon zijn raam ineens toch open. Hij moest blazen en uiteindelijk op het bureau blies de verdachte 630 µg/l alcohol. Aangezien de man destijds beginnend bestuurder was, mocht dat slechts 88 µg/l zijn.

"Bijzondere gang van zaken"

Aangezien het al een behoorlijke tijd geleden is dat het feit gepleegd is, hield de officier van justitie daar rekening mee. Wel vond zij de gang van zaken bijzonder. Ze begrijpt de paniek, maar niet dat hij is gaan rijden. De eis, een geldboete van 450 euro en een rijontzegging van zes maand met aftrek van de zes maand dat hij zijn rijbewijs is kwijt geweest, nam politierechter Adriëtte de Jong over. Met de woorden "Ik ben blij" verliet de verdachte de zaal.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
24.6%
Nee  
75.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
tech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk