Account
Logo
Zoeken
11.3 °C
Fiets APK voor alle brugklassers op Singelland
Op de foto (gemaakt door Peter Jellema): Wethouder Maria Le Roy van gemeente Smallingerland en leerling Jenne Rusticus laten hun fiets nakijken door de medewerkers van Veilig Verkeer Nederland.

Fiets APK voor alle brugklassers op Singelland

ma 10 oktober 2022, 16.57 lokaal nieuws

DRACHTEN - Deze maandag en dinsdag organiseert Singelland VHS in Drachten een verkeersmarkt voor alle eersteklassers. De school doet dit in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een Friese Fiets APK en met Stichting Bevordering Verkeerseducatie.

Wethouder Maria Le Roy van de gemeente Smallingerland 'trapt' de verkeerseducatie af op de Van Haersmasingel 37 te Drachten. Marcus Wedman van Marc Art gaf daarna een kunstzinnige touch met graffiti aan deze twee inspirerende verkeersdagen.

De fietsen van alle brugklassers werden gratis gekeurd volgens de keuringslijst van Veilig Verkeer Nederland. Om alle leerlingen voor te bereiden op de keuring, kregen alle ouders een overzicht van de punten waarop de fiets gecheckt zal worden. Er werden verder diverse workshops gegeven over onder andere afleiding in het verkeer en groepsdruk.

Het alcoholparcours was een workshop waarbij leerlingen ervaren hoe het is te bewegen (deelnemen aan het verkeer) met alcohol op. Het effect van alcohol kan (deels) worden gesimuleerd met een zogenaamde alcoholbril.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws