Account
Logo
Zoeken
20.2 °C

Welke jongeman stal deze verlichte Kerstslee?

zo 9 oktober 2022, 15.05 regionaal

DRACHTEN - Welke jongeman vond het nodig om zaterdagnacht een verlichte Kerstslee te stelen uit onze voortuin? Dat is de vraag die Arnold en Eshme zichzelf stellen. Dat misschien wel de meest versierde tuin aan de Middelwyk niet altijd onopgemerkt blijft, bleek ook dit weekeinde het geval. Een vooralsnog onbekende jongeman vond het nodig om rond 04.10 uur een verlichte Kerstslee met grof geweld los te trekken en mee te nemen.

Voor het vierde jaar op rij is ook dit jaar de voortuin van Arnold en Eshme omgetoverd. “Wij zijn op 1 oktober begonnen en doen dit elk jaar. Dit jaar alleen wat eerder. Wij worden hier zelf heel vrolijk van en ook alle voorbijganger vinden het geweldig", aldus Eshme. “Volgend weekend wordt ook binnen alles versierd”. Het is dit jaar voor het eerst dat een vandaal toeslaat in de voortuin.

Eshme hoopt dat de jongeman zich meldt en dat dit onderling opgelost kan worden. "ik heb de slee afgelopen week gekocht bij de kringloop. Hier gaan wij elk jaar opzoek naar een toevoeging in de tuin. Ik heb hem voorzien van nieuwe lampjes, want hij was stuk. Nu is die gestolen…”, zo laat Eshme weten. De vandaal is vastgelegd op een beveiligingscamera. “Als hij zich niet meldt gaan wij aangifte doen bij de politie...”.

Dader meldt zich

De dader heeft zich zondagavond rond 20.00 uur gemeld en heeft de slee teruggebracht. De jongeman was op de terugweg en heeft de slee in een dronkenbui meegenomen. Hij heeft zijn excuus aangeboden en gaat de schade vergoeden.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws