Account
Logo
Zoeken
16 °C
Gratis menstruatieproducten bij ROC Friese Poort

Gratis menstruatieproducten bij ROC Friese Poort

do 6 oktober 2022, 16.26 uur

DRACHTEN -

Uit onderzoek blijkt dat één op de 10 meisjes niet de financiële middelen heeft om menstruatieproducten te kopen. Hierdoor blijven ze soms thuis van school of werk. Deze belemmering wil ROC Friese Poort wegnemen. Daarom hangt er op elke locatie van ROC Friese Poort sinds kort een kastje met gratis menstruatieproducten voor elke student (of medewerker).

Positieve reacties
De plaatsing van de menstruatiekastjes zijn tot stand gekomen op initiatief van Facilitair Manager Jolanda Brouwer: “In de eerste week kreeg ik al heel veel positieve reacties, zowel van studenten als van medewerkers. Het is uiteindelijk een kleine moeite voor ons om de kastjes te plaatsen en gevuld te houden, met dank aan het Armoedefonds dat alle producten gratis levert.”
Stichting Bloody Basics, belangenbehartiger van gelijkwaardige en gemakkelijk toegang tot basisbehoeften en -producten voor vrouwen en meisjes, heeft ROC Friese Poort bij het initiëren geadviseerd.

Financiële zorgen

ROC Friese Poort is het eerste mbo in Friesland en Flevoland waar een officieel uitgiftepunt is te vinden. Alice Muller, lid College van Bestuur ROC Friese Poort: “Veel studenten hebben op dit moment financiële zorgen. School missen omdat je geen geld hebt voor menstruatieproducten, daar willen we echt iets aan doen Het aanbieden van gratis menstruatieproducten neemt in ieder geval één kleine zorg weg. We hopen hiermee natuurlijk ook dat meer scholen ons voorbeeld gaan volgen. Daarnaast is het van belang dat studenten met eventuele financiële zorgen in gesprek gaan met hun SLB’er. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om hierbij ondersteunt te worden, bijvoorbeeld door het Mbo Studentenfonds.”

Om studenten de mogelijkheid te geven verder te kunnen praten over hun (financiële) problemen vinden er de komende periode diverse activiteiten plaats om dit bespreekbaar te maken. Zo worden er voorlichtingen gegeven door het Student Service Centrum en is er in de vestiging in Sneek een financieel inloopspreekuur in samenwerking met de gemeente.

_________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Bijschrift foto van links naar rechts:
Jolanda Brouwer Facilitair Manager vestiging Sneek, Dieuwke Bosje student Office and Management Support Specialist bij ROC Friese Poort en Alice Muller, lid College van Bestuur ROC Friese Poort.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de Eline Brandsma, adviseur Marketing & Communicatie, tel: 06-187 57 466, e-mail ebrandsma@rocfriesepoort.nl .

ROC Friese Poort verzorgt middelbaar beroepsonderwijs voor zo’n 15.000 studenten op vestigingen in Dokkum, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek en Urk. Bedrijven en instellingen kunnen bij ROC Friese Poort terecht voor een breed scala aan opleidingen en trainingen. Individueel, groepsgewijs en op maat. 

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
24.6%
Nee  
75.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
tech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk