Logo
Zoeken
Zoeken
5.2 °C
Foto: Geert Huisman

Feestelijke opening van Mienskipshûs De Kjellingen

za 24 september 2022 15.20 uur

EASTERMAR - Wie zaterdagmiddag Eastermar binnenkwam, kon heerlijke geuren opsnuiven afkomstig van foodtrucks met gezonde hapjes. Dichterbij gekomen werd een feestelijk geheel zichtbaar van mensen rond een plein vol activiteiten, banieren met teksten als \'meer gezonde jaren’ en statafels met gevulde glazen.

In het hart van Eastermar organiseerde Doarpskoöperaasje Enerzjyk Eastermar met veel vrijwilligers een dubbelevenement. Om twee uur sprak voorzitter Jan Willem Sietsma de toegestroomde geïnteresseerden toe over de gedachte van sociale verbinding en gezondheid achter het ontstaan van Enerzjyk Eastermar en de aanloop naar deze bijzondere dag.

Wethouder Tytsy Willemsma van Tytsjerksteradiel noemde Eastermar als een voorbeeld voor andere dorpen en knipte samen met Mienskipshûs-beheerder Tjitske Zeilstra het rode lint door als feestelijke opening van Mienskipshûs De Kjellingen. De ontmoetingsplek voor alle activiteiten die de inwoners al ondernemen, maar ook voor activiteiten die nu mogelijk worden.

Aansluitend kon iedereen binnen komen kijken en vooral meedoen aan alle activiteiten die Gezondheidsmarkt Vitamine Ea te bieden had: Zo'n 23, veelal plaatselijke, ondernemers gaven gratis workshops op het gebied van sporten, muziek, welzijn, koken en creativiteit.

Jong tot oud onderging handmassages of deed mee aan een Zumba-les en bij het repaircafé kon je je kapotte handmixer laten repareren.

Ook was er veel informatie beschikbaar over voeding, gezondheid en vitaliteit en waren er talenteninterviews en fitheidstesten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....