Logo
Zoeken
Zoeken
5.2 °C
Foto: Geert Huisman

Fruitdag bij de Spitkeet

za 24 september 2022 13.12 uur

HARKEMA - Zaterdag werd op het park van De Spitkeet in Harkema van 11.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Fruitdag gehouden. Op het terrein van het museum staan ruim 30 fruitbomen van oude rassen waaronder sinds kort ook enkele oude Friese rassen.

Om meer bekendheid aan die oude rassen te geven wordt ieder jaar in september door de “Vrienden van het Oude Fruit” in samenwerking met museum De Spitkeet deze dag georganiseerd. Hier vonden diverse activiteiten plaats.

Zo was er een tentoonstelling van een groot aantal oude fruitrassen waar bezoekers ook eigen fruit kunnen laten determineren als ze van elke soort vijf stuks meenamen. Bovendien kon men van de oude rassen proeven en informatie krijgen over de aankoop van deze bomen.

Van dit fruit worden allerlei producten gemaakt zoals jam, compote en appelmoes. Ook zijn er vele soorten peulvruchten, wâldbeantsjes, zelfgemaakte jam, honing, zelfgemaakte bakproducten en mooie bloem-creaties te koop. Natuurlijk was het ook mogelijk om voor een zacht prijsje lekkere appels en peren van de “spitkeetbomen” te kopen.

Op het overdekt terras kon men heerlijk genieten van koffie of thee met zelfgebakken appelflappen uit de keuken van de Spitkeet.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....