4.2 °C
Foto: WoonFriesland

Na jaren wachten: start de bouw van het woonwagenkamp

vr 23 september 2022 09.59 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Het heeft jarenlang geduurd maar nu is het zover. Er komt een woonwagenkamp van 12 huizen aan de Kromme Wyk bij Drachtstercompagnie. Al sinds 2015 wordt er gesproken over bouwplannen de gemeente Smallingerland nam de tijd om knopen door te hakken. "Het geduld van de toekomstige bewoners is flink op de proef gesteld" geeft wethouder Hartogh Heys van de Lier toe.

Elf van de twaalf woningen worden verhuurd door WoonFriesland. Het twaalfde perceel wordt gekocht maar ook deze woning valt binnen het plan van Qomplex. Het gaat om sociale huurwoningen welke duurzaam, gasloos en energiezuinig zijn. Als het meezit, dan kunnen de bewoners voor de kerstdagen al genieten van hun nieuwe stekkie.

Gebouwd in de fabriek

De woningen worden gebouwd in de fabriek in Dokkum. Daarna starten de woonwagenwoningen aan hun eenmalige reis naar Drachtstercompagnie. Volgens planning start de plaatsing van de woningen eind week 47. Daarna moeten ze nog aangesloten worden op de nutsvoorzieningen.

De voorbereidende werkzaamheden voor de infrastructuur aan de Kromme Wyk zijn grotendeels klaar. Het voormalige woonwagenterrein wordt bouwrijp gemaakt en geëgaliseerd. Daarna wordt de asfaltlaag en straatverlichting aangebracht. De Bewonersraad, gemeente en de bewoners gaan in oktober samen aan de slag met maken van plannen voor de woonomgeving.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws