Account
Logo
Zoeken
11.2 °C
Chauffeur (47) verliest baan na speed-gebruik

Chauffeur (47) verliest baan na speed-gebruik

di 13 september 2022, 14.45 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige beroepschauffeur uit Drachten verloor vorig jaar tot tweemaal zijn baan omdat hij onder invloed van speed achter het stuur had gezeten. De man politie betrapte de man op 24 augustus 2021 toen hij met de auto stilstond bij Garyp.

"Ik heb het zwaar onderschat" zo verklaarde hij dinsdag bij politierechter Kim de Groot. Hij bevestigde dat hij in het weekeinde speed had gebruikt. Het was het einde van de vakantieperiode en hij moest maandag weer werken. Uit een bloedonderzoek werd later duidelijk dat de man 150 microgram amfetamine in zijn bloed werd aangetroffen. Hij scoorde hiermee 3x boven de grenswaarde.

Twee banen kwijt

De man liet bij de rechter weten dat hij tot tweemaal toe zijn baan als vrachtwagenchauffeur is verloren door deze zaak. De eerste keer was direct na zijn aanhouding omdat hij een rijverbod van 24 uur had gekregen. Hij vond daarna een nieuwe baan maar verloor opnieuw zijn baan toen duidelijk werd dat hij zijn rijbewijs opnieuw ongeldig werd verklaard als gevolg zijn aanhouding.

Andere baan

De officier van justitie maakte zich zorgen: "U zei bij de politie dat u dagelijks een joint rookt, verslaafd bent en u bent beroepschauffeur, dan gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen...." De man kon melden dat hij inmiddels een andere baan heeft. Hij is na zijn aanhouding ook gelijk gestopt met het blowen dat hij dagelijks deed. Het gebruik van speed vond sporadisch plaats.

Politierechter Kim de Groot legde man een taakstraf op van 36 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden met een proeftijd van 2 jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Caravan belandt in sloot langs Trekweg

Caravan belandt in sloot langs Trekweg