Account
Logo
Zoeken
9.4 °C
Gevelreclame uit en thermostaat omlaag bij ROC Friese Poort

Gevelreclame uit en thermostaat omlaag bij ROC Friese Poort

wo 7 september 2022, 13.50 uur

DRACHTEN - De gevelreclame gaat vanaf deze week uit en de thermostaat gaat omlaag op alle vestigingen van ROC Friese Poort. Dat heeft de scholengemeenschap bekendgemaakt.

Het zijn een paar van de maatregelen die de school neemt om het gas- en elektriciteitsverbruik drastisch te verlagen. "Nu de grondstoffen schaars zijn en de energieprijzen de pan uit rijzen, is het nodig nog verder te verduurzamen", zegt Remco Meijerink voorzitter van het college van bestuur. De energiekosten voor ROC Friese Poort stijgen dit jaar van 1- naar minimaal 5 miljoen euro op jaarbasis. De school wil het gas- en elektriciteitsverbruik met 20 procent verlagen.

Maatregelen

Verlichting wordt alleen nog ingeschakeld waar mensen zijn, dus gaat de gevelreclame in ieder geval uit. Daarnaast gaat de thermostaat omlaag naar 19 graden. Ruimten waar mensen kort verblijven, zoals bijvoorbeeld de hal, worden minimaal verwarmd. En er wordt kritisch gekeken naar andere mogelijke maatregelen, zoals bijvoorbeeld de openingstijden ’s avonds.

Naast technische oplossingen wordt ook een beroep gedaan op medewerkers en studenten om een bijdrage te leveren. Bijvoorbeeld door computers en machines direct uit te zetten na gebruik.

CO2-neutraal in 2030

"De stijgende energiekosten kunnen nu uit de reserves betaald worden omdat we financieel gezond zijn. Maar voor de lange termijn is een andere oplossing nodig.", aldus Meijerink.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto