4.3 °C

Hristiyan herenigd met zijn mountainbike

Gestolen mountainbike snel terecht dankzij WâldNet-lezer

zo 21 augustus 2022 13.10 uur

DRACHTEN - De gestolen mountainbike van de 12-jarige Hristiyan uit Boornbergum was dit weekeinde snel weer terecht dankzij een alerte WâldNet lezer. De fiets werd vrijdagmiddag gestolen op de Noorderbuurt in Drachten.

Hristiyan bracht op dat moment met zijn vader een bezoek aan de Pearle winkel in het centrum van Drachten. Ze waren slechts 15 minuten binnen, toen ze weer vertrokken bleek de fiets te zijn verdwenen. Hristiyan vroeg zich af of er door winkels ook camerabeelden waren gemaakt en dat bleek het geval. De daders stonden er haarscherp op.

Op WâldNet

Hoewel de politie er vrijdag gelijk bij is gekomen, besloot de vader van het slachtoffer ook om een bericht op WâldNet te zetten in de rubriek 'Misdaad in je straat'. Het beeld van de daders was een belangrijk aanknopingspunt om de zaak op te lossen. Duizenden vaste lezers krijgen vervolgens de foto te zien in hun tijdlijn.

Gedumpt in vijver

Binnen een halve dag was het raak! Eén van de lezers herkende de fiets en wist dat deze in een vijver aan de Leeuwerikstraat was gedumpt. Na het uitwisselen van foto's werd het al snel duidelijk dat het dezelfde fiets betrof. Een andere lezer liet weten dat hij drie van de daders herkende. Deze gegevens zijn doorgestuurd naar de politie. Zij zullen de zaak komende week verder uitzoeken.

De fiets is zondagochtend weer opgehaald en hij is inmiddels weer terug bij een dolblije Hristiyan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws