Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

© WâldNet |  Boefie in de armen van baasje Sietske

Jongetje dumpt poesje in put en fietst weg

zo 7 augustus 2022, 17.41 uur

DRACHTEN - Een jongetje van ongeveer 12 jaar heeft zondagmiddag een poes in een put gedumpt in een speeltuintje aan de Petten in Drachten. Andere kinderen hadden dat gezien en de dader is daarna op de fiets vertrokken.

Het jongetje zat eerder al te jagen op het jonge poesje. Hij rende er achter aan en wist hem op een zeker moment te vangen. Andere kinderen zagen dat hij de kat in de put gooide. De kinderen alarmeerden het baasje.

Er werd gelijk een zoekactie op touw gezet maar de poes werd niet meer gezien in de put. Mogelijk is hij via een zijbuis verder gekropen. Uiteindelijk werd het kleine poesje toch gevonden in de betreffende put. Hij was helemaal vies en nat.

De politie is met meerdere auto's ter plaatse gekomen om te zoeken naar de jonge dader. Hij is vooralsnog niet aangetroffen. Volgens de kinderen had hij zwart krullend haar, een rood t-shirt met tijgerplaatje en droeg hij een zwarte joggingbroek. Hij fietste op een rode mountainbike.

Sietske de Wit, het baasje van poes Boefie, laat weten dat ze zeker aangifte bij de politie gaat doen. "Ik ga nu eerst naar de dierenarts om Boefie te laten onderzoeken". De politie laat weten dat zij graag in contact komt met de jongen die dit op zijn geweten heeft.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

ondernemend nieuws

'Ouderwetse' brochure blijft populair

'Ouderwetse' brochure blijft populair

regionaal nieuws

Picnic-busje belandt op zijkant bij botsing

Picnic-busje belandt op zijkant bij botsing