Account
Logo
Zoeken
19.1 °C
Politie op zoek naar dashcambeelden afvaldumping A7
Foto: Nico Feenstra

Politie op zoek naar dashcambeelden afvaldumping A7

vr 29 juli 2022, 18.10 regionaal

FRIESCHEPALEN - De politie is op zoek naar getuigen met dashcambeelden van de afvaldumping op onder andere de A7 bij Frieschepalen. Door de afvaldumping ontstonden er meerdere ongevallen. "Het dumpen van afval op snelwegen kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Personen die afval dumpen nemen bewust het risico dat weggebruikers mogelijk levensgevaarlijk gewond raken. Dat heeft verregaande consequenties", zo schrijft de politie.

Schade aanzienlijk

Op de A7 ter hoogte van Midwolde, nabij de afslag Leek, kon een bestuurder van een personenauto een dumping van onder meer autobanden niet meer ontwijken. Dat ongeval gebeurde op 28 juli tussen 02.30 en 02.45 uur. Op de A7 ter hoogte van de op- en afrit bij Frieschepalen kwam tussen 02.00 en 04.00 uur ook een voertuig in aanrijding met gedumpt afval. De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. De bestuurders bleven in alle gevallen gelukkig ongedeerd.

Vrachtwagens hielpen bij afvaldumping

De politie onderzoekt wie het afval heeft gedumpt en wie daarbij heeft geholpen. "Er zijn aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer. Daar waar sprake is van strafbare feiten, kunnen aanhoudingen worden verricht", aldus de politie.

Kentekens genoteerd

Er zijn kentekens genoteerd en de politie heeft met verschillende getuigen gesproken. Ook verkeersspecialisten van de Eenheid Noord-Nederland doen onderzoek. De politie schrijft: "Ziet u een afvaldumping die acuut gevaar oplevert? Meld dit dan bij de politie door 112 te bellen. Getuigen die informatie hebben of beelden van bewakingscamera's van de afvaldumpingen kunnen contact opnemen via 0800-6070".

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws