Account
Logo
Zoeken
16.7 °C
Smallingerland: 'Financiën met lichte glimlach'

Smallingerland: 'Financiën met lichte glimlach'

wo 13 juli 2022, 12.01 uur

DRACHTEN - De financiële positie van Smallingerland is er eentje 'met een lichte glimlach'. Wethouder Robin Hartogh Heys was dinsdagmiddag tijdens Het Debat hoopvol gestemd. "Het is scherp aan de wind zeilen, maar we kunnen met enig vertrouwen verder". Zijn enthousiasme werd tot zijn spijt overschaduwd door het feit dat de accountant van Deloitte de jaarrekening van 2021 nog niet had goedgekeurd. Daardoor kon de gemeenteraad er dinsdag ook nog geen klap op geven. Dat gebeurt donderdag tijdens een extra vergadering.

Wethouder Hartogh Heys had zich de laatste dagen als wethouder in Smallingerland mooier voorgesteld. Met financiën in portefeuille had hij graag "dit ellendige dossier" afgesloten, ook al omdat hij goed op de hoogte is. Een nieuwe wethouder moet zich de materie eerst eigen maken, "al kan ik mee voorstellen dat het college mij vraagt om dat als buitenstaander alsnog te doen".

Het verkrijgen van de accountantsverklaring was nog een race tegen de klok. Tot het laatste moment leverden ambtenaren deze week aanvullende informatie aan Deloitte. Tot diep in de nachten werd aan de cijfers gewerkt, zelfs dinsdag tot kort voor de vergadering. Op dat moment hakten de wethouder en betrokkenen de knoop door. "We wilden niet stressen met een grote kans op fouten."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollumregionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water