Account
Logo
Zoeken
7.1 °C
Boetes uitgedeeld bij langzaamaanacties
Foto: Nico Feenstra |  File op A7 bij Beetsterzwaag

Boetes uitgedeeld bij langzaamaanacties

zo 10 juli 2022, 21.14 uur

BEETSTERZWAAG - De politie heeft zondagmiddag en aan het begin van de avond meerdere boetes uitgedeeld bij langzaamaanacties die plaatsvonden op de noordelijke snelwegen. Er vonden onder andere acties plaats op de A7 bij Beetsterzwaag en Drachtstercompagnie. Ook op de A32 bij Steenwijk en de A37 bij Holsloot begonnen voertuigen zondag een langzaamaanactie.

De langzaamaanacties werden deze zondag vooral veroorzaakt door bestuurders van personenvoertuigen. Deze actievoerders maakten zich onder andere schuldig aan onnodig links rijden en het gebruik maken van de vluchtstrook. De politie heeft hiervoor meerdere hoge boetes uitgedeeld. Ook zijn er bij deze acties meerdere kentekens opgeschreven en daardoor kan er later op basis van beelden ook nog een proces-verbaal worden opgemaakt. De boetebedragen kunnen oplopen tot honderden euro’s.

Zeer gevaarlijk

De politie greep tijdens langzaamaanacties en wegblokkades in. Die kunnen namelijk leiden tot zeer gevaarlijke situaties. De prioriteit van de politie ligt bij het waarborgen van de veiligheid van de andere weggebruikers en de agenten zelf. Daarna wordt ingezet op het beëindigen van de protestactie. Waar mogelijk wordt gehandhaafd op strafbare feiten.

 

Poll: Een heel goede actie van de politie:

Ja  
50.6%
Nee  
49.4%
241 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden