Account
Logo
Zoeken
6.8 °C
Loslopend paard houdt gemoederen flink bezig
© WâldNet

Loslopend paard houdt gemoederen flink bezig

za 25 juni 2022, 11.15 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Afgelopen dagen heeft een loslopend paard de gemoederen flink bezig gehouden in Drachtstercompagnie. Het dier wist namelijk meerdere malen te ontsnappen uit een weiland aan de Scheiding en ging vervolgens aan de wandel. Automobilisten die op deze weg reden schrokken zich rot toen er opeens een paard midden op de weg stond. In sommige gevallen kon het dier ter nauwernood worden ontweken.

Geen stroom

Op de omheining staat geen stroom. Hierdoor kan het paard gemakkelijk ontsnappen. Een bewoner schrijft op Facebook: “Er loopt hier al 8 dagen een paard op de Scheiding en op mijn pad. Ik heb het dier al 5 keer van de drukke weg gehaald en meerdere keren gebeld naar de politie”. Dat het al vaker bijna mis is gegaan blijkt uit de reacties. “Heb dit paard ook al meerdere keren bijna voor de auto gehad ’s morgens vroeg! Het is wachten tot het mis gaat met alle gevolgen van dien”, zo schrijft Jeroen Sienema.

Eigenaar gevonden

Het was even zoeken, maar na tien dagen werd de eigenaar toch gevonden. Zij hebben het dier opgehaald en elders geplaatst. De eigenaresse heeft toegezegd om te zorgen voor een betere omheining. In het weiland staan namelijk nog vier andere paarden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden