Account
Logo
Zoeken
18.6 °C

Komende tijd weer kans op lichtende nachtwolken

do 9 juni 2022, 11.25 regionaal

DRACHTEN - Als je de komende tijd op een heldere nacht naar het noorden kijkt, is de kans aanwezig dat je lichtende nachtwolken ziet! In de periode rond de langste dag komt dit natuurverschijnsel vaker voor. Toch blijft het geluk hebben.

Eigenlijk is de naam lichtende nachtwolken enigszins misleidend. Het zijn namelijk geen wolken, maar ijskristallen. Deze ijskristallen hangen op grote hoogte, tussen de 75 en 90 km, in de lucht. Daarnaast geven ze ook geen licht, maar reflecteren ze het licht. De zon die onder is schijnt niet meer op gewone wolken, die veel lager zitten, maar nog wel op de ijskristallen.

Vanaf een uur na zonsondergang tot een uur voor zonsopkomst heb je de grootste kans dit natuurverschijnsel te aanschouwen. Zorg dat je op een donkere plek staat met goed zicht naar het noorden en duimen maar!

In de timelapse video hierboven van onze eigen fotograaf Maurice Hamming kun je zien hoe lichtende nachtwolken er uit zien. Wil je meer weten over lichtende nachtwolken en hoe je ze op foto kunt zetten? Kijk dan deze tutorial!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws