Logo
Zoeken
Zoeken
7 °C

Hartogh Heys van de Lier blijft voorlopig wethouder in nieuw college

wo 08 juni 2022 12.38 uur

DRACHTEN - De heer Hartogh Heys van de Lier blijft voorlopig wethouder in de gemeente Smallingerland. Het CDA Smallingerland heeft de huidige wethouder bereid gevonden om langer wethouder te blijven.

"In de transitie van een zakencollege naar een regulier college is het voor de continuïteit en stabiliteit wenselijk niet het gehele college in een keer te vervangen. Op deze wijze blijft het spaarzame collectieve geheugen en netwerk behouden voor Smallingerland." zo laat het CDA weten.

De heer Hartogh Heys van de Lier is bereid gevonden om tot de tweede helft van 2023 aan te blijven als onafhankelijk wethouder, op voordracht van het CDA.

Het CDA geeft hiermee invulling aan de belofte vanuit de campagne voor een stabiel bestuur, waarin de continuïteit gewaarborgd blijft. De afgelopen raadsperiode volgden acht wethouders in relatief korte tijd elkaar op. Voor het netwerk tussen het college, de ondernemers en de inwoners is dit onwenselijk.

In 2023, wanneer dhr. Hartogh Heys van de Lier zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald, zal een wethouder van CDA-huize het stokje overnemen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....