Account
Logo
Zoeken
2 °C
© Jochem Wiersma

Alternatieve Elfsteden Oldtimer Rally door Dokkum

za 28 mei 2022, 15.00 uur

DOKKUM - Zaterdag werd de Alternatieve Elfsteden Oldtimer Rally gehouden. In verband met de korte periode om één en ander te organiseren was dit een 'uitgeklede' versie. Wel langs alle 11 steden, maar zonder Rondje Gaasterland op vrijdag, evenemententent, feestavond en met maar 250 deelnemers.

In Dokkum moest er gestempeld worden bij garage Stellema aan de Rondweg-West en was er voor de deelnemers koffie met een koek. Ook kon er getankt worden en kreeg het publiek de kans om de voertuigen van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met de eigenaren die vol passie over hun voertuigen vertelden.

Sinds 1984 is de Rally uitgegroeid tot het grootste ééndaagse oldtimerevenement van Europa waar maximaal 600 voertuigen aan deelnemen uit Nederland, België, Denemarken, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

De start vindt plaats vanuit Oudega Gaast Sleat (deze alternatieve versie). De route voert vervolgens naar IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en terug naar Sloten. De lengte varieert tussen de 225 en 235 kilometer, afhankelijk van de route.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten