Account
Logo
Zoeken
18.4 °C
Rechter veroordeelt overlastpleger uit Drachten tot 6 weken cel

Rechter veroordeelt overlastpleger uit Drachten tot 6 weken cel

di 17 mei 2022, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Een 39-jarige Drachtster heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als notoire overlastpleger. Op 11 augustus vorig jaar maakte hij zijn reputatie weer eens waar, door een confrontatie met de politie aan te gaan.

Op ramen van auto’s tikken

Omstanders hadden de politie gebeld omdat de Drachtster zwalkend over de Kaden liep en op de ramen van voorbijrijdende auto’s tikte. Vrijwel meteen nadat hij op zijn gedrag werd aangesproken, ging de man los: hij weigerde weg te gaan en hij schold de agenten uit – “vuile flikker”, “homo’s”, “kanker Nederlander” en bedreigde ze.

Niet dronken

Toen hij vervolgens werd aangehouden verzette hij zich met hand en tand. Hij trok de kabel van een portofoon los en liet zich met moeite boeien. Dinsdag op de zitting van de politierechter beweerde de Drachtster dat hij niet dronken was en dat hij ook niet voor overlast had gezorgd. Hij zou wat luid naar een vriend hebben geroepen.

Vrouw mishandeld

Op 4 april zou hij een vrouw die in hetzelfde pand als hij een kamer huurde, hebben mishandeld. Toen de vrouw klaagde over geluidsoverlast, zou hij haar bij de keel hebben gegrepen en op bed bovenop haar zijn gaan zitten. Van dit feit werd de man wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Twee maanden cel geëist

Op zijn strafblad prijken veel feiten als verzet tegen de politie, openbare dronkenschap en geluidshinder. Aanstaande donderdag moet de Drachtster voor de kantonrechter verschijnen, voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De officier van justitie noemde de verdachte “hardleers”, zij eiste twee maanden cel.

“Ik heb geen medelijden met u”

Omdat de rechter, in tegenstelling tot de officier, de mishandeling niet bewezen achtte, kwam er een iets lagere straf uit de bus: zes weken cel. “U bent vaak dronken, u maakt vaak ruzie met de politie. Ik vind dat het afgelopen moet zijn, ik heb ook geen medelijden met u”, sprak de rechter streng.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwstech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk