Account
Logo
Zoeken
13.5 °C
© WâldNet

Pas gekochte bestelbus gaat in vlammen op

vr 6 mei 2022, 9.49 uur

BAKKEVEEN - Het was een flinke teleurstelling voor een Pool deze vrijdagochtend. Zijn pas gekochte bestelbus ging in luttele seconden in vlammen op.

De Pool had de bestelbus gekocht in Bakkeveen en terwijl hij de laatste papieren zou tekenen, begon het voertuig langzaam te roken. De brandweer werd om 8.45 uur opgeroepen om het vuur te doven. De bestelbus was net voor de brand op een autotransporter gereden. Het was de bedoeling dat het voertuig met andere auto's overgebracht zou worden naar Polen.

Kortsluiting

De oorzaak van de brand betrof een kortsluiting. Een betrokkene raakte bijna nog gewond toen hij - na het ontdekken van de brand - de motorkap opende. Er ontstond een steekvlam. De man kwam met de schrik vrij. Even later wisten de betrokkenen nog wel de auto van de handrem te krijgen, waardoor de auto tijdig van de autotransporter aan de Boskleane werd gehaald. Hij brandde even later volledig uit.

Steenmarter

Met een heftruck is de auto later van de weg gehaald en afgevoerd. Mogelijk kon de kortsluiting ontstaan door het werk van een steenmarter. In de omgeving zitten veel van deze dieren en mogelijk heeft het dier gevreten in de bekabeling waarna er brand kon ontstaan.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten