Account
Logo
Zoeken
14.8 °C
Gemeente waarschuwt ondernemers voor oplichters
© WâldNet

Gemeente waarschuwt ondernemers voor oplichters

vr 29 april 2022, 19.15 uur

DRACHTEN - Meerdere ondernemers hebben zich gemeld bij gemeente Smallingerland dat ze zouden zijn benaderd om te adverteren. Daar is op zich weinig bijzonders aan, maar de beller gaf aan namens de gemeente advertenties te verkopen. Het zou gaan om advertenties in de gemeentegids. Alleen wordt daar op dit moment geen acquisitie voor gedaan.

Telefonische oplichters

De gemeente waarschuwt daarom ondernemers voor dit soort telefoontjes. Het is niet voor het eerst dat deze manier van oplichting wordt gebruikt. Ook in andere gemeenten zijn de afgelopen jaren dergelijke meldingen binnengekomen. Oplichters zouden met verschillende telefoonnummers bedrijven benaderen voor een vermelding in de gemeentegids of op Bedrijveninformatiegids.nl, waar de ondernemer dan voor zouden moeten betalen.

Nepfacturen

Een andere methode die oplichters veel gebruiken is het sturen van nepfacturen. Deze factuur zou dan zijn voor advertentieruimte op websites als www.gemeente-gidsen.nl of www.gemeentegids-nederland.nl. Alleen heeft de ondernemer daar nooit opdracht voor gegeven. Pas in 2016 is acquisitiefraude strafbaar gesteld. De website MKBservicedesk adviseert om altijd goed te checken waar de factuur voor is, voordat je deze betaalt.

Melding op website

De gemeente Smallingerland laat weten dat zij altijd een melding maken als zij dergelijke partijen inschakelen voor de gemeente gids. Deze melding is dan te vinden op onder andere de website van de gemeente.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat vindt u van het besluit om OPA te stoppen met papierinzameling?

Een goed besluit, veiligheid gaat voor  
17.9%
Jammer, het had anders opgelost kunnen worden  
28.2%
Onterecht, OPA moet kunnen doorgaan  
53.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan


regionaal nieuws

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje