Account
Logo
Zoeken
15.6 °C
Slagerij Biesma Fries Kampioen Spareribs Trophy 2022

Slagerij Biesma Fries Kampioen Spareribs Trophy 2022

ma 11 april 2022, 12.09 uur

OPEINDE - Slager Biesma uit Opeinde is met de vakwedstrijd Spareribs Trophy 2022 voor het tweede jaar kampioen van Friesland geworden. Dat werd op 6 april bekendgemaakt tijdens de uitreiking. Meer dan 85 slagers stuurden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers.

De keuring

Op basis van een keuring op 9 maart zijn alle spareribs beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring werd uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Alle inzendingen werden met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: "Het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben allemaal een kwalitatief product ingezonden. Dit zijn stuk voor stuk aantrekkelijke spareribs en zeker ook mooie producten voor op de barbecue."

Slagerij Biesma bestaat inmiddels 121 jaar en staat al die jaren voor pure ambacht. In het nostalgische pand is nog altijd de sfeer te proeven van vier generaties vakmanschap, waar kwaliteit voorop staat. Wekelijks worden worstsoorten en vleeswaren in de eigen worstmakerij gemaakt volgens traditionele recepten. Maar er wordt ook vernieuwd waarbij veel producten volgens eigentijdse recepten worden bereid.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollumregionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water