Account
Logo
Zoeken
13.4 °C

61 Oekraïense vluchtelingen opgehaald dankzij Drachtster initiatief

zo 10 april 2022, 0.00 uur

DRACHTEN - De bus vol hulpgoederen die vrijdag uit Drachten vertrok heeft zaterdag 61 Oekraïense vluchtingen opgehaald. Naar verwachting zal de dubbeldekker zondagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur aankomen in Leeuwarden. Hier zullen de vluchtelingen worden opgevangen in Nieuw Mellens.

Drachtster initiatief

Het begon allemaal als een idee van Bert en Margriet Marinus uit Drachten. Zij zamelden met hulp van vrienden, familie en kennissen hulpgoederen en geld in. Uiteindelijk hebben zij een dubbeldekker bus weten te regelen met aanhanger. Deze combinatie is donderdagavond volgeladen en vrijdagochtend om 9.00 uur vertrokken naar Polen.

Hulpgoederen

Buschauffeurs Rasim Dedic, Tjalle de Vries en Jaap Groenland wisten vrijdagnacht rond 1.00 uur veilig Krakau te bereiken. Zaterdagochtend zijn ze vervolgens naar de universiteit gereden waar de hulpgoederen werden uitgeladen. Deze goederen zullen later overgebracht worden naar Charkov in Oekraïne.

Vluchtelingen opgehaald

Samen met een negental vluchtingen vertrok de bus met het team naar Warschau. Een vier uur rijden later kwamen zij aan bij een grote opvanglocatie voor vluchtelingen. Duizenden Oekraïeners hadden hier een tijdelijke plek gevonden om te verblijven. 52 van hen zijn in de bus gestapt om af te reizen naar Nederland.

Lange rit terug naar Friesland

Om 16.30 uur vertrok de bus met in totaal 61 Oekraïeners naar Friesland. Zij zullen de komende tijd mogen verblijven in Nieuw Mellens in Leeuwarden. Hier kunnen zij langere tijd verblijven. De bus zal zondagochtend aankomen bij deze locatie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

regionaal nieuws

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum
regionaal nieuws

Twee auto’s uitgebrand bij Tjaardaflats

Twee auto’s uitgebrand bij Tjaardaflats