Account
Logo
Zoeken
11.3 °C

Wolf slaat toe in Ureterp: vier schapen dood

zo 27 maart 2022, 14.30 uur

URETERP - De wolf heeft dit weekeinde waarschijnlijk toegeslagen in Ureterp. In een weiland aan de Mounleane (bij het Ald Djip) werden zaterdag drie dode schapen aangetroffen door een schapenhouder. Een vierde schaap was door de aanval gewond geraakt en in de sloot beland. Dit schaap moest later door een dierenarts uit zijn lijden worden verlost.

Grof geweld

De betrokkenen laten WâldNet weten dat de wolf hier achter moet zitten. "It liket op it wurk fan in wolf, in hûn docht dit net...." zo laat een inwoner uit Ureterp weten. Het aanvallende dier gebruikte grof geweld. Zelfs nog niet geboren lammeren waren uit een dood schaap getrokken.

Angst onder schapen

De andere schapen zijn na een dag nog altijd wild vanwege de aanval. De schapenhouder vreest dat de schapen hun lammeren gaan verwerpen. Om er zeker van te zijn dat de wolf de dader is, is er inmiddels door een zogenaamde taxateur DNA materiaal afgenomen voor onderzoek.

Schokkende foto's

Let op, in het fotonieuws zijn beelden van de schapen te zien. Dit kunnen schokkende foto's zijn. Vandaar de waarschuwing.

FOTONIEUWS


 

Poll: De wolf in Friesland. Wat is jouw mening?

De wolf is welkom hier  
25.4%
Tijd voor wolvenhek  
15.9%
Wolf moet uitgeroeid worden  
52.4%
Geen mening  
6.3%
126 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Caravan belandt in sloot langs Trekweg

Caravan belandt in sloot langs Trekweg