Logo
Zoeken
Zoeken
5.1 °C
© WâldNet

Terrein kozijnenfabriek wordt tuindorp met 95 huizen

di 15 maart 2022 14.55 uur

GORREDIJK - Binnen afzienbare tijd zal er een zogenaamd tuindorp gerealiseerd worden op het voormalige bedrijfsterrein van De Vries Kozijnen in Gorredijk. Bouwbedrijf Plegt-Vos kocht het terrein en wil er nu een woonwijk bouwen.

De gemeente Opsterland is positief over het plan en heeft met het bouwbedrijf een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van de bijzondere locatie.

De Vrieswijck

Plegt-Vos geeft het 6,5 hectare grote plan aan de Nijewei en Jodocus Heeringastraat de naam 'De Vrieswijck'; met een knipoog naar de voormalige timmerfabriek. Het wordt een intieme buurt van 95 woningen, rijwoningen, twee-onder-één-kappers, levensloopbestendige huizen, vrijstaande huizen en vrije kavels.

'De Vrieswijck' krijgt het karakter van een Tuindorp. Dat betekent: oog voor detail, veel groen en lommerrijke lanen. In het hart van het plan komt een waterpartij als centrale ontmoetingsplek. De gemeente speelt een belangrijke rol bij het inrichten van de openbare ruimte. De huizen worden met een hoge duurzaamheidsambitie gerealiseerd.

In april organiseert Plegt-Vos een informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden, waar de plannen inhoudelijk worden toegelicht. Ook wordt het plan voorgelegd aan Plaatselijk Belang.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....