30.8 °C

Vrijdag 11 maart: verkiezingsdebat in het gemeentehuis

ma 07 maart 2022 14.00 uur

DRACHTEN - Op vrijdag 11 maart 2022 wordt het lijsttrekkersdebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen gehouden in de hal van het gemeentehuis. Dit debat wordt gefaciliteerd door de gemeente.

Het debat staat onder leiding van journalist René Koster van Omrop Fryslân. De heer Koster heeft, in overleg met de gemeente, een opzet gemaakt voor het debat en heeft o.a. op basis van de verkiezingsprogramma's en de stellingen uit de StemWijzer, de stellingen bedacht. Alle 11 politieke partijen zullen deelnemen aan het debat.

Programma op hoofdlijnen

Na de inloop (vanaf 19.00 uur) en het welkomswoord van burgemeester Rijpstra zal het lijsttrekkersdebat om 19.30 uur beginnen. Alle lijsttrekkers worden geintroduceerd via korte interviews. Daarna volgen één op één debatten.

Na de pauze volgen (21.15 uur) nog zogenaamde 'uitdaagdebatten'. De lijsttrekkers krijgen de gelegenheid om een lijsttrekker naar keuze uit te dagen en daarbij zelf het thema in te brengen. De avond duurt tot 21.45 uur waarna nog een afsluiting en nazit volgt.

Publiek

Er mag weer publiek worden ontvangen in de hal van het gemeentehuis, de plek waar ook het debat plaatsvindt. Daarnaast is het debat te volgen via een livestream op de gemeentelijke website.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws