Account
Logo
Zoeken
6.8 °C
© WâldNet

Camera's geplaatst langs Wâldwei (N31)

ma 7 maart 2022, 13.30 uur

OPEINDE - Een tiental lezers van WâldNet bracht deze site in het weekeinde op de hoogte van camera's langs de Wâldwei. Ze werden vrijdag geplaatst ter hoogte van Opeinde en iedereen wil weten: waar zijn ze voor? Een woordvoerder van Rijkswaterstaat had gelijk al een geruststellende mededeling: "De camera's staan er niet om te flitsen...".

Verkeerstelling

In een reactie laat Rijkswaterstaat weten dat zij verantwoordelijk zijn voor de camera's. Ze zijn maandag officieel in werking gesteld om verkeerstellingen te doen op rijkswegen. Elk jaar staan deze camera's weer op andere plekken.

Gevaarlijke stoffen

De camera's blijven tot 14 april 2022 staan en de focus ligt op vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Deze vrachtwagens hebben speciale borden en de camera's lezen deze borden af. Op deze manier kan Rijkswaterstaat een beeld krijgen van hoeveel vrachtwagens met gevaarlijke stoffen over een bepaald weggedeelte rijden.

Herinrichting

Dit onderzoek wordt jaarlijks op een andere plek gedaan zodat er een goed beeld ontstaat. De resultaten worden weer gebruikt om keuzes te maken voor de herinrichting van wegen en verkeerssituaties in de toekomst.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden