Account
Logo
Zoeken
11 °C
Amateurkunst Smallingerland mag niet ondersneeuwen

Amateurkunst Smallingerland mag niet ondersneeuwen

wo 2 maart 2022, 17.00 uur

DRACHTEN - De amateur- en kleinkunst in Smallingerland mag niet ondersneeuwen. Met die waarschuwing kwamen verschillende raadsfracties in Smallingerland tijdens de behandeling van de Cultuurvisie 2022-2026. Muziekverenigingen, toneelclubs en al die andere culturele instellingen vervullen een belangrijke rol voor de samenleving, aldus ELP-raadslid Gatso Lamsma. De nadruk in de visie voor de komende raadsperiode ligt te veel op de Grote Vier van Smallingerland: schouwburg De Lawei, Bibliotheek Drachten. Poptempel Induna en Museum Dr8888.

"We missen de gelijkwaardigheid", betoogde GroenLinks-raadslid Piet Lesterhuis. De kleine kunstbeoefenaars moeten ook in het subsidiebeleid worden meegenomen. "Groot of klein, dat komt de diversiteit ten goede." CDA-raadslid Minke de Voor-Veenstra noemde de kleine cultuuraanbieders van onschatbare waarde. "Ze komen amper in deze cultuurvisie aan bod, maar zijn van groot belang. Ze moeten zeker meedelen in de subsidies." Wethouder Robin Hartogh Heijs vond ook dat "cultuur een samenspel van groot en klein is", zoals hij het omschreef, "We zullen de samenwerking tussen alle partijen stimuleren."

Portaal

Verbazing was er in de gemeenteraad ook over een nieuw cultureel portaal onder regie van de grote vier, waarop alle activiteiten in Smallingerland worden gepubliceerd. Marco Molhoek constateerde dat er overal eilandjes komen en daarmee versnippering in de hand wordt gewerkt. "We moeten niet nog een portaal van de grote vier er bij hebben zonder dat de anderen er in worden gekend."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

regionaal nieuws

Caravan belandt in sloot langs Trekweg

Caravan belandt in sloot langs Trekweg