Account
Logo
Zoeken
14.4 °C
Omgevingsvisie leidraad voor raad Smallingerland

Omgevingsvisie leidraad voor raad Smallingerland

wo 2 maart 2022, 14.17 uur

DRACHTEN - "Een belangrijke mijlpaal voor de Smallingerlandse samenleving." Zo noemen burgemeester en wethouders de Omgevingsvisie Smallingerland 2040, een wettelijk verplicht document waaraan alle toekomstige gemeentelijke besluiten getoetst mogen worden. Tientallen inwoners van de gemeente hebben meegepraat. De gemeenteraad heeft zich bij de toekomstige plannen aan de opgestelde regels te houden. Vier jaar lang hebben ambtenaren en bestuurders aan de visie gewerkt. "In prestaasje fan kom sa", juichte PvdA-raadslid Dinie Mulder.

De raadsleden zeiden dinsdagavond tijdens Het Debat blij te zijn dat ze hun goedkeuring aan de omgevingsvisie nog net voor de komende gemeenteraadsverkiezingen konden geven. "Het is niet een baanbrekende visie, er worden nog geen echte keuzes gemaakt", vond D66-woordvoerder Roy Postma. Ook Johannes Rijpma (CDA) miste concrete doelen, maar die worden in toekomstige plannen uitgewerkt en aan de nieuwe visie getoetst. Het bestemmingsplan in Drachtstercompagnie was een van de pilots, die volgens de nieuwe afspraken in de gemeenteraad is uitgewerkt.

Vliegveld

ELP-raadslid Yntze van der Veen miste de alternatieve plannen voor vliegveld Drachten in de nieuwe Omgevingsvisie. Wethouder Maria le Roy legde uit dat het eerder door de ELP gepresenteerde werkstuk over het vliegveld straks in een nieuw, uitgewerkt collegevoorstel aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Dat wordt in een van de komende vergaderingen van de Ronde Tafel besproken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

'Situatie Buitenpost onder controle'

'Situatie Buitenpost onder controle'
regionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollum


regionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water