Account
Logo
Zoeken
11.7 °C
'Kantoren op bedrijfsterreinen Drachten mogelijk'

'Kantoren op bedrijfsterreinen Drachten mogelijk'

wo 2 maart 2022, 14.15 lokaal nieuws

DRACHTEN - Smallingerland wil de vestiging van kantoren op bedrijventerrein beperkt toestaan. Starters en zzp'ers bijvoorbeeld krijgen daar de mogelijkheden voor. Met deze stap wijkt de gemeente af van het verbod, dat tot nu toe werd gehanteerd. De aangekondigde koerswijziging is het gevolg van economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Kantoren in bedrijfspanden aan de waterkant, zoals in het havengebied, worden niet toegestaan. Met die boodschap kwam wethouder Robin Hartogh Heijs tijdens Het Debat dinsdagavond, waarin de Visie Werklocaties 2022-2030 werd vastgesteld.

De plannen om kantoren op bedrijventerreinen toe te staan moeten nog nader worden uitgewerkt. In de tussentijd worden overtreders gedoogd. Ondernemers aan de Noorderhogeweg in Drachten zijn met daarmee voorlopig gered. Het college van burgemeester en wethouders zien de gemengde vorm van bedrijvigheid op de industrieterreinen inmiddels tot de mogelijkheden behoren. "Niet overal, maar wel op een aantal plekken. De details werken we de komende tijd uit", aldus wethouder Hartogh Heijs.

De verschillende raadsfracties toonden zich blij met de koerswijziging van het college. In de Visie Werklocaties 2022-2030 zijn de ideeën nog niet uitgewerkt. Het college wil geen kantoren toestaan in panden, die in de zwaarste milieucategorie vallen. Andersom moeten kantoren de bedrijven niet in de weg zitten, betoogde Hartogh Heijs.

Woning in kantoren

Het idee om kantoren om te bouwen tot woningen is geen gemakkelijke opgave, vertelde Hartogh Heijs. "Het pas niet altijd. Geld is vaak een probleem. Eigenaren doen dat niet zo maar." Hij riep plannenmakers op om met de gemeente in gesprek te gaan. "Als gemeente willen we zoveel mogelijk medewerking verlenen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Wat is de beste oplossing voor het opvang-probleem?

Zoeken naar huisvesting voor statushouders  
56.7%
Toch doorgaan met ontwikkeling AZC in Dokkum  
43.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!