Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Smallingerland wil aanpak huisjesmelkers

wo 2 maart 2022, 12.00 uur

DRACHTEN - Huisjesmelkers moeten in Smallingerland geen kans krijgen. Eigenaren moeten de verplichting krijgen om het door hen gekochte huis zelf te bewonen. Een verontruste Meine Hofman van Smallingerlands Belang trok dinsdagavond tijdens Het Debat aan de bel. Hij wil op zo'n kort mogelijke termijn het woonbeleid in de gemeente aanpassen. Hij pleitte voor een opkoopbescherming voor woningen tot 300.000 euro.

Aanleiding voor zijn vraag was een voorbeeld van een huisjesmelker in Opeinde, die "het woongenot van anderen op gewelddadige wijze verpest", aldus Hofman. De kwestie is in 2018 ook al eens aangekaart en sleept zich voort zonder dat er stappen in de goede richting worden gezet. "Kerntaak van de gemeente is dat de inwoners veilig kunnen wonen."

Wethouder Bert Westerink zegde toe dat de raadsleden op korte termijn worden bijgepraat over het onderwerp. De aanpak van woningproblematiek heeft nogal wat voeten in aarde en brengt ook kosten met zich mee, waarschuwde hij alvast. Hij had niet de indruk dat het huisjesmelkers op grote schaal in de gemeente actief zijn, zoals Smallingerlands Belang schetste, maar die partij kreeg steun van christendemocraat Karin van der Velde-Ronda: "Het speelt wel en we krijgen signalen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Automobilist botst tegen vangrail op A7

Automobilist botst tegen vangrail op A7


Poll: Welk probleem is het ergste in De Wâlden?

Alcohol in het verkeer  
40.1%
Drugs in het verkeer  
38.4%
Lachgas in het verkeer  
2.7%
Geen idee....  
18.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Twee drugsrijders van de weg gehaald in Dokkum

Twee drugsrijders van de weg gehaald in Dokkum

regionaal nieuws

Automobilist botst op omgevallen boom op De Warren

Automobilist botst op omgevallen boom op De Warren