Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Gaat deze slagboom crossers keren?

za 29 januari 2022, 12.40 uur

TERWISPEL - De zandweg langs de Opsterlandse Compagnonsvaart werkte het afgelopen jaar als een magneet voor crossers. In november eindigde een crossauto nog in de sloot. De hulpdiensten konden maar met moeite de plek des onheils bereiken. Een slagboom (zie foto) moet de crossers nu tot een halt roepen maar gaat dat ook werken?

De zandweg ligt ten oosten van de vaart tussen Terwispel en Nij Beets. De weg is soms erg drassig en een enorme uitdaging om er over heen te crossen. Dat ging op 13 november helemaal mis. Een bestuurder kwam met zijn wagen in de sloot terecht. Andere crossers - die het voertuig later zagen liggen - belden de hulpdiensten.

Slecht bereikbaar

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen maar slechts een deel kon daadwerkelijk ter plaatse komen. De brandweer kwam met veel moeite (zie video bovenaan) ter plaatse via de noordkant. Een ambulance moest op afstand afwachten. Uiteindelijk werd duidelijk dat er niemand meer in het voertuig zat en de eigenaar liet weten dat hij de volgende dag zelf de berging zou verzorgen.

Niet op slot

Staatsbosbeheer heeft deze maand besloten om de weg af te sluiten met een slagboom. Zo kunnen crossauto's geweerd worden. De slagboom is geplaatst nabij het bruggetje. De vraag is of deze slagboom de crossers ook daadwerkelijk gaat stoppen. Met motoren kun je er om heen rijden en de slagboom zit bovendien niet op slot. Zaterdagochtend stond de slagboom bovendien gewoon open.

Staatsbosbeheer is eigenaar van de Terwispeler kant van het pad, tot aan het bruggetje bij de Schipsloot. Vanaf daar tot aan de Rolbrêge is het pad eigendom van Wetterskip Fryslân (bron: Sa24). Mogelijk wordt er elders ook nog een slagboom geplaatst om meer effect te sorteren.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Automobilist botst tegen vangrail op A7

Automobilist botst tegen vangrail op A7


Poll: Welk probleem is het ergste in De Wâlden?

Alcohol in het verkeer  
39.7%
Drugs in het verkeer  
38.3%
Lachgas in het verkeer  
2.8%
Geen idee....  
19.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Twee drugsrijders van de weg gehaald in Dokkum

Twee drugsrijders van de weg gehaald in Dokkum

regionaal nieuws

Automobilist botst op omgevallen boom op De Warren

Automobilist botst op omgevallen boom op De Warren