Account
Logo
Zoeken
7.8 °C
Scholen waarschuwen voor kinderlokker in Drachten
Foto: Google Maps

Scholen waarschuwen voor kinderlokker in Drachten

wo 19 januari 2022, 9.00 uur

DRACHTEN - Afgelopen vrijdagmiddag is een leerling van OBS de Bolder in Drachten benaderd door een vreemde man in een busje. Het meisje had na schooltijd gespeeld op het schoolplein en ging rond 16.00 uur naar huis. De man bood aan om haar thuis te brengen. Ze schrok hiervan en liep snel terug naar het schoolplein, waar haar vriendinnetjes nog waren.

Politie geïnformeerd

De moeder van het meisje heeft direct de politie geïnformeerd. Nadat er overleg is geweest met de wijkagent is besloten om ook de overige ouders en verzorgers van de school te informeren. Mocht u vragen hebben of wellicht meer weten, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

OBS De Swetten

Ook de ouders en verzorgers van kinderen op OBS De Swetten zijn geïnformeerd. De school schrijft: “Vanochtend ontving ik van een ouder bericht dat bij OBS de Bolder gewaarschuwd wordt voor een kinderlokker. Er zijn daar meldingen binnengekomen van een man die verschillende kinderen aansprak en aanbood om ze met zijn busje naar huis te brengen en dat hij een vriend van de ouder is”.

"Het is ook mogelijk dat deze man het hier gaat proberen", zo schrijft de school. Daarom zijn alle ouders en verzorgers geïnformeerd. Ook de kinderen in de klas zijn op de hoogte gebracht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe