Account
Logo
Zoeken
5.8 °C
© WâldNet

Drugsrijder en passagier aangehouden in Drachten

zo 16 januari 2022, 12.15 uur

DRACHTEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Drachten twee personen aangehouden. Een 18-jarige bestuurder uit de gemeente Achtkarspelen reed onder invloed van drugs. Zijn passagier, een 18-jarige man uit de gemeente Smallingerland, werd aangehouden vanwege drugsbezit.

Melding van overlast

Rond middernacht kreeg de politie een melding van overlast op het Kiryat Onoplein. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze reden het voertuig en de inzittenden te controleren. Uit een speekseltest bleek dat de bestuurder onder invloed was van drugs.

Twee aanhoudingen

Bij de aangehouden bestuurder is een bloedtest afgenomen. Hij kon met een rijverbod van 24 uur later weer naar huis. De passagier die drugs bij zich had heeft in ieder geval de nacht doorgebracht in de cel. Hij zal later worden verhoord.

Voertuig meegenomen voor onderzoek

Het voertuig waar beide verdachten in zaten is door de politie meegenomen. Deze is op het bureau onderzocht. Vermoedelijk zochten zij daarbij of er meer drugs in het voertuig aanwezig was dan bij de passagier werd aangetroffen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendinregionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten