Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Behandeling voor man die met koevoet probeert bij buurman binnen te dringen
© WâldNet

Behandeling voor man die met koevoet probeert bij buurman binnen te dringen

di 11 januari 2022, 14.15 uur

LEEUWARDEN - Een bewoner van een flat aan de Wielewalen in Drachten beleefde angstige momenten, toen een buurman eind december 2020 schreeuwend en tierend voor de voordeur stond en ondertussen verwoede pogingen deed om met een koevoet de voordeur open te wrikken.

Onsamenhangend verhaal

De buurman, een 35-jarige inwoner van Drachten, riep dat hij de bewoner zou gaan vermoorden. Toen de politie eenmaal ter plaatse was, stak de Drachtster een onsamenhangend verhaal af en was hij eigenlijk nauwelijks aanspreekbaar. Het incident leidde er uiteindelijk toe dat de man met een zorgmachtiging werd opgenomen.

Wanen en akoestische hallucinaties

Volgens deskundigen verkeerde hij in een psychose toen hij de buurman te lijf wilde gaan. De man had last van wanen en akoestische hallucinaties. Hij lijdt aan schizofrenie en is nog steeds onder behandeling. Dinsdag diende de strafzaak tegen de Drachtster (35). De man was er niet, het slachtoffer wel.

Volledig ontoerekeningsvatbaar

De conclusie van rechter Mathieu van der Linde was dat de Drachtster ten tijde van het voorval volledig ontoerekeningsvatbaar was. De rechter volgde het voorstel van officier van justitie Jeanette Westerhof om de verdachte vanwege de ontoerekeningsvatbaarheid te ontslaan van alle rechtsvervolging.

In zorgtraject terechtgekomen

Voor de buurman was het een indrukwekkende gebeurtenis geweest, meldde de officier. De man was ervan overtuigd dat de verdachte hem iets aan wilde doen. Het enige goede dat uit de situatie is voortgekomen was dat de verdachte in een zorgtraject terecht is gekomen.

Autoruit vernield

Hij zou zelf later verklaren dat hij blij was dat het hem niet was gelukt om de woning binnen te dringen. Behalve dat hij de voordeur en het kozijn van de flatwoning had beschadigd, had hij ook een ruit van de auto van de buurman vernield. De schade aan de auto, ruim 260 euro, moet hij vergoeden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie


regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe